Често си задаваме въпросa “Kак да насърча мисленето си за изобилие?“. Толкова много хора по света правят най -доброто, което могат финансово – спестяват пари, плащат дългове, живеят според възможностите си и въпреки това им е трудно. Наличието на стресови фактори ни оставя с чувство на липса и ограничение с парите, а усещането и чувството за изобилие е огромна част от изобилието, както и от доброто здраве.

Днес споделяме с вас 8 инструмента, за това, как да се почувстваме по- изобилни, дори когато материално не е съвсем така.

 

1. Направете списък на всички хубави неща.

Това могат да бъдат неща като колата, къщата, леглото, домашния любимец. Избройте всичко! Дори и да не се чувствате прекалено щастливи или позитивни за това нещо. Създаването на такъв списък, може да ви помогне да видите и осъзнаете, че имате много повече, отколкото си мислите! И дори може да се изненадате колко добре се чувствате!
След като имате своя списък, дръжте го под ръка. Всеки път, когато започнете да усещате, че нямате нищо или недостатъчно, напомнете си какво имате.

2. Започнете спестовна практика.

Много добър способ да се почувстваме наистина добре във финансовото си положение, е да останем в съответствие със спестяванията си. Не влагаме хиляди всеки месец, но внасяме например 10% от заплатата си, или колкото можем да си позволим в дадения момент.

Изобщо не е нужно да спестявате толкова много, за да започнете да се чувствате различно във вашата ситуация. Ако се чувствате неудобно или усещате безнадеждност или безизходност, попитайте се колко мислите, че можете да спестявате всяка седмица или месец, за да се чувствате по-добре и без лишения. Може би това е 1 лев. Може би – 5 или 25 или 100 лева. Каквато и да е тази цифра, започнете от там. След месец си задайте въпроса отново. Може просто да откриете, че това, което ви харесва, ще се увеличи! Може би отивате от 1 лев до 5 или 10!

Няма значение колко печелите, винаги можете да практикувате спестяването. Изграждането на този постоянен навик ще ви накара да се почувствате силни и напълно способни с парите! И тези чувства директно водят до чувство на изобилие.

3. Направете нещо добро за друг (даряваме обратно).

Интересен и много удовлетворителен начин за насърчаване на чувството на изобилие е чрез даване обратно. Има нещо наистина силно в споделянето на себе си, времето и парите си. Помага да се премине от своите вътрешни усещания към фокусиране върху нещо външно. Когато правим това, нашите собствени проблеми губят сила и се чувстваме по -изобилни.

Ако имате ден, в който се чувствате просто заседнали и недоволни от финансовото си състояние, защо да не отделите малко време и да измислите план да помогнете на някой друг? Например, платете за човека билетчето в градския транспорт. Купете на някого чаша кафе :). Направете няколко сандвича и ги раздайте на бездомните. Има толкова много възможности за даряване на другите! Ако правите такива неща редовно, ще започнете да се чувствате не просто изобилни, но и богати!

4. Направете нещо, което ви доставя удоволствие и радост.

Да! Нещата, които ни доставят удоволствие, ни помагат да се чувстваме в изобилие. Когато правим нещо, което обичаме, започваме да изпитваме чувства на радост, вълнение, щастие, удовлетворение, благодарност или много други емоции. Тези чувства ни помагат да се преместим от усещане на липса в усещане на изобилие естествено. Ако искате да насърчите чувството на изобилие, уверете се, че отделяте време за нещата, които обичате.

5. Предриемете действия.

Един от НАЙ -ДОБРИТЕ начини да изместите мисленето си Към изобилие е като предприемете действия. Действието ви кара да чувствате, че владеете положението, а не сте безпомощни. Това помага да се изгради увереност в способността си да се променяме. И също така отваря ума за ПОВЕЧЕ.
Ако се борите с чувството на липса, тогава препоръчваме да направите една малка стъпка за действие днес. Можете да правите неща като:

– Поставете всичките си дребни монети в касичката си;
– Напишете списък на нещата, с които се гордеете, на своите достижения;
– Почистете дома си, така че да усетите връзката с това, което имате около себе си;
– Платете например 5 лева повече за някакъв дълг, който ви е в тежест.

Предприемането на малки действия точно по този начин ще ви помогне да видите, че сте благословени, а също и да разширите способността си да виждате повече и да правите повече в бъдеще.

6. Признавайте успехите на другите.

Нека бъдем честни, всички можем да усетим завист към успеха на някой друг.
Когато изпитваме завист към другите, вероятно се сравняваме с тях и следователно осъждаме себе си, защото вътрешно все още не си разрешаваме това което имат те. Не забравяйте, че вие имате свой път, а те свой. И няма смисъл да се сравнява ябълка с портокал. И чувството на завист не ви служи да се чувствате изобилно в собствения си живот.
Затова когато усетите завист, осъзнайте и помислете, за какво точно завиждате на този човек и как вие не си позволявате това. Съсредоточете се върху това да признаете изобилието и успехите на другите и предприемайте, вие също, малки крачки към това да си разрешавате повече. Не само ще изместите собствената си енергия, но и ще покажете на света, че се подготвяте за собственото си изобилие.

7. Усмихвайте се и бъдете приятелски настроени.

Един прекрасен начин да промените настроението си и да почувствате прилив на изобилие е да се усмихвате на хората! Да, наистина работи! Ако се усмихвате на другите, много вероятно е те да се усмихнат също!
Усмивката на други хора променя невербалните изрази, които имаме. Невербалната комуникация често е по-мощна от произнесената дума.
Когато прекарвате време с усмивки, вероятно ще се почувствате по -добре за деня и като цяло за живота си. Тези неща ви карат да спрете да изпитвате липса и следват усещания на радост и изобилие.

8. Насладете се на това, което имате.

Един от най -добрите начини да се чувствате изобилни е да се насладите на това, което имате. Прекарвайте време, като си позволявате да се наслаждавате на нещата си. Когато си позволите да използвате и да се наслаждавате на това, което имате, вие създавате пространство и енергия за повече неща, които ви харесват, да влязат в живота ви.

Забелязали ли сте някога, че когато сте щастливи, се случват хубави неща? Когато се случи нещо хубаво и се наслаждавате на това, виждате ли и други хубави неща? Ако не сте го тествали, направете го и се уверете сами.

Няколко примера, за това как да използвате и да се наслаждавате на нещата, които имате:

– Носете любимата си рокля или дреха, във вторник, на работа или разходка, вместо да я запазите за специален повод;
– Използвайте най-красивия си сервиз за хранене за вечеря в четвъртък, вместо да използвате ежедневния си;
– Носете скъпите си бижута/часовник в понеделник, защото ви харесва;
– Използвайте щедра част от скъпия си крем, вместо да пестите.

Ако започнете да си позволявате да се наслаждавате на това, което имате, ще се почувствате по -изобилни!

Използвайте един или два от инструментите още днес и споделете опита си с нас 🙂

Категории: Статии

0 Коментара

Вашият коментар

Avatar placeholder

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *